Thüringer knoedels
2 kilo aardappels
Zout
3 broodjes
Boter om in te bakken
1½ kilo aardappels schillen en direkt in een schaal met koud water raspen zodat de aardappelmassa
mooi wit blijft. Vervolgens de geraspte aardappels in een neteldoek*
heel goed uitpersen. De resterende aardappels schillen, in blokjes
snijden en samen met de aardappelresten die bij het raspen zijn
overgebleven gaar koken, pureren en dan direct door de rauwe
geraspte aardappels mengen. Broodjes in blokjes snijden en in hete
boter goudbruin bakken. Van het aardappeldeeg knoedels vormen en
elke knoedel met blokjes brood vullen. Een ruime pan water met zout
(of bouillon) opkoken en de knoedels met een aantal tegelijk in ongeveer 20
minuten pocheren. Met schuimspaan eruit halen en los van elkaar
laten uitlekken. Lekker met stoofvlees en groente.
*In Thüringse keukens is hier een
speciale linnen zak voor, of een aardappelpers.
|